Vásárhelyi Márton

Vásárhelyi Márton vagyok és a József Attila-lakótelepen élek. Most olyan, többségükben ferencvárosi gyerekeknek gyűjtök színházjegyre, akik nem, vagy csak nagyon ritkán jutnak el színházba.

42 éves vagyok, 42 kilométert futok. Nem vagyok profi futó, de úgy döntöttem, hogy megcsinálom! A maratoni távon életemben először indulok október 9-én, a Spar Maratonon. 10 éve dolgozom színházban a kulisszák mögött, csapattársaimmal a "Fut a színház" akció keretein belül vágok neki a kihívásnak, de egyénileg a fenti célra gyűjtök.

Szeretném, ha a színház mindenkié lenne, és minden gyereknek része lenne benne. A szintén kerületi Horizont Szociális Alapítvány lesz abban segítségemre, hogy  a színházjegyek a legjobb helyre kerüljenek. Viszont egyedül ehhez kevés vagyok, támogass, hogy minél több gyereknek segíteni tudjunk!

Ami neked csak egy színház jegy ára, nekik felejthetetlen élmény.

Barna Era

16 év közszolgálati rádiózás után, 2007 óta dolgozom a nonprofit világban. Munkában és magánéletben is közösségi ember vagyok, a párhuzamos valóságok nem csak végtelenben remélt találkozásai azok, amik érdekelnek és inspirálnak. Egyike lettem az FKA alapító-kurátorainak, mert 2011-ben megcsinálni azt, ami még nálunk nem volt, elég őrült és szabad ötletnek tűnt. Igazgatói feladatom is híd-szerep, a kuratórium stratégiai döntéseinek megvalósulásáért felelek. Adománygyűjtő rendezvényeinken gyakorta műsorvezető, a Rádió9 stábjában szerkesztő vagyok. Sok évig éltem Ferencvárosban, itt született a lányom is. Szeretek átbiciklizni a kerületen úgy, hogy lépten-nyomon jó történetek, ismeretségek fűződnek hozzá.

Miklusicsák Aliz

…„hogy neked mindig van valami ügyed” már látom magam előtt, ahogy mondjátok, amikor megnyitjátok a linket, és valóban én mindig lelkesen próbálok átadni egy gondolatot egy eszmét, néha több, néha kevesebb sikerrel. Közben egy porszívót sem tudnék eladni, mert nem a tárgyakban, hanem az emberekben hiszek. Sokszor irracionális döntéseket hozok, amiknek nincs azonnal kimutatható hatása, de éppen ezeknek a lépéseknek köszönhetem a körülöttem lévő embereket, közösségeket.  A most tízedik születésnapját ünneplő Ferencvárosi Közösségi Alapítvány kuratóriumának tagja vagyok a kezdetektől, nagyon sok mérhető és láthatatlan segítséget nyújtottunk civil szervezeteknek, közösségeknek, csapatoknak. Most magunkat tiszteljük meg az ünnepléssel és a kurátorok születésnapján a szervezetünknek kérünk támogatást, azért hogy még sokáig tudjuk tenni a dolgunkat. Negyvenöt éves lettem ma és reménykedem, hogy lesz 45 barátom, aki üzenetet és támogatást küld az Alapítványunk részére, ezzel is jelezve felénk, hogy: Hajrá!

Kovács Edit

Az első 36 évemben arra készültem, hogy megérjek a feladathoz és alapító kurátora lehessek az azóta méltán ismert és a népszerű Ferencvárosi Közösségi Alapítványnak. Hosszú út vezetett idáig: először is megszülettem. Azután megtanultam beszélni és járni. No nem rögtön, de hamar. Idővel érdeklődni kezdtem a családomon kívül mások iránt is és sok olyan dolgokban próbáltam ki magam, amelyek tapasztalata jól jött az elmúlt 10 évben a kuratóriumban. Például jártam színjátszókörbe, hogy felkészüljek váratlan dialógusokra. Kosaraztam és karatéztam. Az egyik a sikerek elérésében, a másik a pofonok elviselésében segített, meg a padlóról felállásban. A hegyi túrákban a magasságot szoktam, a barlangban a mélységet. Tagja voltam egy ifjú nyomozó csapatnak, ahol mindent is megfigyeltünk a játszótéren elhaladó emberek viselkedésében. A vízben pedig valószínűleg már akkor a swimathonra készültem. Népes családban nőttem fel, szóval hazai terep volt a sokszínű és nagy létszámú kuratórium.

Velenczei Ági

2021-ben ünnepli 10. születésnapját a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány. Az alakuláskori kuratórium egyik tagjaként fontosnak tartottam, és ma mint tiszteletbeli kurátor változatlanul így gondolom, hogy ez a támogatói közösség képes legyen folytatni izgalmas és hatékony tevékenységét. Számomra fontos tanulási lehetőségeket nyújtott már eddig is ez a közösség. Barátokra, együtt gondolkodó és közösen cselekvő társakra találtam, akik között a munka alapját kezdetektől az egymásra figyelés, egymás értékeinek és ötleteinek támogatása jelenti. Izgalmas út, ahogy kiépítjük a hidat a támogatást nyújtani képes és akaró, illetve a támogatás segítségével közösségi célokat, együttműködéseket kialakító egyének és közösségek között. Nekem nagy örömet adó ajándék az, ha a január 12-ei születésnapomon indított kampányomra küldött támogatásotokkal hozzá tudok járulni az alapítvány további működéséhez.

Zagyva Katalin

Pár éve már ötvenévesnek vallom magam, mert lássuk be, sokkal jobb azt hallani, hogy milyen jól tartod magad, mint az ellenkezőjét. Az van, hogy most tényleg betöltöttem, nincs mese, így holnaptól hatvanat mondok. Ezt az idei többénemmondjukki hányadik születésnapomat szeretném a legkedvencebb alapítványommal ünnepelni, értem ezalatt azt, hogy adományt gyűjteni számukra. Tudom, hogy nagyon nagy szükségük van minden támogatásra. A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány az egyik legjobb fej, legőszintébb és leghitelesebb alapítvány számomra. Az egyik legnagyobb projektjük a Swimathon adománygyűjtő kampány és rendezvény, amit ők hoztak be Magyarországra és amit már kétszer volt szerencsém koordinálni, miután előtte adománygyűjtő követként/úszóként is részt vettem benne. Tavaly sajnos nem valósulhatott meg az esemény, ám nem csüggedve készülünk az ideire, amit június 19-re tervezünk, de ugye még nem látni, pontosan mi lesz…

Fenyvesi Péter

Sok éve már annak, hogy felkavart a szociális területen dolgozó civil barátaim elszigeteltsége és társadalmi megbecsültségük hiánya.  Azóta foglalkoztat, hogy az üzleti világban jól bevált módszereket, hogyan lehet jó ügyek szolgálatába állítani. Később a Ráday utcában dolgoztam és megszerettem Belső-Ferencvárost. Az FKA-val először, mint Élő Adásra meghívottvendég, mint támogató találkoztam, később úszó nagykövetükként álltam melléjük a Swimathon kampányban, majd mire felocsúdtam, már kurátor lettem. Amit a munkámban product managerként már tudok, azt most egy civil csapatban, jelenleg a nálunk forgó rendszerben működő kuratóriumi elnöki székből segítve tanulom. Soha nem éreztem annyira fontosnak a helyi közösségek függetlenségének erejét és szabad levegőjét, mint a mai Magyarországon.

Scsaurszki Tamás

2021-ben ünnepli 10. születésnapját a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány. Alapító- kurátorként az vezérelt, hogy egy olyan szervezetet hozzunk létre, amely élhetőbbé teszi a kerületet. Egy olyan szervezetről álmodtunk, amelyben megélhetjük a szabadságot és a közösség erejét. Nem kell politikai kurzust követnünk, nem kell megalkudnunk – elég belső erkölcsi és szakmai tájolónkat követnünk és arra figyelnünk, hogy a munka öröm- és szeretetteli legyen. 2021. január 2-án van az utolsó közös születésnapom az FKA-val, mert az idén átadom a kurátorságot. Születésnapi ajándékként azt kérem, hogy üzenj a két születésnaposnak! A „Támogatom” gomb megnyomásával küldhetsz nekünk üzenetet és támogathatod az FKA-t, hogy minél több ferencvárosinak tegye lehetővé a szabadság és a közösségben rejlő erő megélését 2021-ben. Ha 53 üzenetet kapnánk, akkor nagyon boldogok lennénk és csodálatosan indulna az évünk. Köszönjük és BÚÉK!

Oláh Roland

Szegecsek a hídhoz. Egy ideje már nem szokásom megünnepeltetni magam a születésnapomon, főleg nem a nyilvánosság előtt, és bevallom vannak gondjaim azzal is, ha másokat kell megköszöntenem. Most sem ünnepre szeretnélek hívni, hanem valami sokkal fontosabbra. Az FKA 10 éve sohasem a forrásokban való dúskálásról szólt, de pillanatnyilag nem látunk a kanyaron túlra, mert a tartalékokokat éljük fel. Azt tapasztaljuk, hogy -habár tesszük, ami tőlünk telik- mégis eszköztelenek vagyunk és a tehetetlenségnél nem is nagyon van szarabb érzés. Arra teszünk most kísérletet- többek között ezen a felületen- hogy annyi pénzt gyűjtsünk össze, amivel a 2021-es évet kihúzzuk valahogy. Jó lenne még dolgozni, jó lenne megvalósítani azokat a terveket, amik a fejünkben vannak, de ehhez most nincs elég lendületünk. Továbbra is a közösségek közti hidak építésére szeretnénk erőnket fordítani, de ahhoz, hogy az egyes elemeket össze tudjuk fűzni, szegecsekre van szükségünk. Rátok, akik tudják, értik, szeretik, amit csinálunk. Tartsuk meg közösen, amit eddig felépítettünk! Ha teheted, ajándékozz nekem, nekünk, szegecsre valót!

Bencsik Márta

Éppen egy éve csatlakoztam az alapító felkérésére kurátorként a Ferencvárosi Közösségi Alapítványhoz, amit nagyon elhivatott civilek közösségének tartok. Korábban már több adománygyűjtő FKA rendezvényen vettem részt, és a kezdetektől közreműködöm az FKA keretei között 2019-ben létrejött Rádió 9 projektben. Az FKA egyik küldetése, hogy elsősorban ferencvárosi szervezeteknek gyűjt adományt kilencedik kerületi vállalkozásokat, magánszemélyeket mozgósítva. Számomra fontos a lokalitás, de legalább ennyire hangsúlyos a kiállás a szolidaritás, az egymás megbecsülése, a különbözőségekben is a közösséget kereső ideák mint értékek mellett, ami az FKA mindennapjaiban nem csak elképzelés, hanem következetes tevékenység is.  

Gedeon Andor

Nem tartozom a legfiatalabb csapattagok közé, de a "legfiatalabb kurátorok" egyike vagyok, mivel csak ez év januárban csatlakoztam ehhez a nagyszerű csapathoz. Egy kicsit büszke is vagyok, hogy gondoltak rám és behívtak a "keretbe". Igyekszem a tudásommal és tapasztalataimmal valamit hozzátenni az FKA céljaihoz, melyekkel régóta azonosulni tudok, támogatóként több kampányban részt vettem már. Sok olyan programot támogat az FKA, melyek többnyire nem kapnak kellő figyelmet sem az állam, sem a közélet résztvevőitől, viszont nagyon fontosak mindannyiunk számára - akár a kultúra, a szociális vagy "zöld" ügyek azok, amik hirtelen eszembe jutnak.  Harminc évig vezettem a Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatóságát, s bár már vezető nem vagyok, a jövőben sem tudok és akarok kibújni a bőrömből. A hivatalos szakmai életemből kicsit hátrébb lépve, nyugdíjasként is ilyen ügyekkel kívánok foglalkozni.

Zeke Angéla

Az alapképzést követően (ahol felnőttekről, tanulásról és művelődésről tanultam) 3 hónapot tölthettem el az egyetlen nemzetközi diákokat fogadó dán népfőiskolában, ahol több, mint 100 emberrel élhettem, dolgozhattam és tanulhattam, akik a világ 33 országából érkeztek. Bár rövidke időszak volt, mégis rengeteget tanultam a különböző kultúrákról, illetve arról, hogyan lehet nagyon különböző emberekkel összehangoltan és békében létezni egymás mellett.

A mesterképzés alatt ismertem meg az FKA-t, aminek a világa teljesen beszippantott: a népfőiskola hangulatát idézte, ahol tudtam, szerepet vállaltam, a szakmai gyakorlatomat is itt töltöttem, illetve a szakdolgozatomat is a projektek egyikéről írtam. Mindezért 2018-ban megkaptam a „Év Önkéntese” díjat, idén év elején pedig örömmel fogadtam el a kurátori felkérést. Úgy érzem, itt nagyon a helyemen vagyok!

A célom 10 nap alatt összegyűjteni a kitűzött összeget az FKA javára, ha támogatnál  - egy két perces bankkártyás fizetéssel -  de nem tudod, mennyit, gondold át, hogyan ünnepelnénk a szülinapomat, ha lehetne találkozni!

 kávé és süti - 1500

koncert - 2500

színház - 3500

mindegy, hajrá, FKA! - 5000

Társadalomklinika

Közélet iskolája

Átalakuló Wekerle

Vásárhelyi Márton

Vásárhelyi Márton vagyok és a József Attila-lakótelepen élek. Most olyan, többségükben ferencvárosi gyerekeknek gyűjtök színházjegyre, akik nem, vagy csak nagyon ritkán jutnak el színházba.

42 éves vagyok, 42 kilométert futok. Nem vagyok profi futó, de úgy döntöttem, hogy megcsinálom! A maratoni távon életemben először indulok október 9-én, a Spar Maratonon. 10 éve dolgozom színházban a kulisszák mögött, csapattársaimmal a "Fut a színház" akció keretein belül vágok neki a kihívásnak, de egyénileg a fenti célra gyűjtök.

Szeretném, ha a színház mindenkié lenne, és minden gyereknek része lenne benne. A szintén kerületi Horizont Szociális Alapítvány lesz abban segítségemre, hogy  a színházjegyek a legjobb helyre kerüljenek. Viszont egyedül ehhez kevés vagyok, támogass, hogy minél több gyereknek segíteni tudjunk!

Ami neked csak egy színház jegy ára, nekik felejthetetlen élmény.

Barna Era

16 év közszolgálati rádiózás után, 2007 óta dolgozom a nonprofit világban. Munkában és magánéletben is közösségi ember vagyok, a párhuzamos valóságok nem csak végtelenben remélt találkozásai azok, amik érdekelnek és inspirálnak. Egyike lettem az FKA alapító-kurátorainak, mert 2011-ben megcsinálni azt, ami még nálunk nem volt, elég őrült és szabad ötletnek tűnt. Igazgatói feladatom is híd-szerep, a kuratórium stratégiai döntéseinek megvalósulásáért felelek. Adománygyűjtő rendezvényeinken gyakorta műsorvezető, a Rádió9 stábjában szerkesztő vagyok. Sok évig éltem Ferencvárosban, itt született a lányom is. Szeretek átbiciklizni a kerületen úgy, hogy lépten-nyomon jó történetek, ismeretségek fűződnek hozzá.

Miklusicsák Aliz

…„hogy neked mindig van valami ügyed” már látom magam előtt, ahogy mondjátok, amikor megnyitjátok a linket, és valóban én mindig lelkesen próbálok átadni egy gondolatot egy eszmét, néha több, néha kevesebb sikerrel. Közben egy porszívót sem tudnék eladni, mert nem a tárgyakban, hanem az emberekben hiszek. Sokszor irracionális döntéseket hozok, amiknek nincs azonnal kimutatható hatása, de éppen ezeknek a lépéseknek köszönhetem a körülöttem lévő embereket, közösségeket.  A most tízedik születésnapját ünneplő Ferencvárosi Közösségi Alapítvány kuratóriumának tagja vagyok a kezdetektől, nagyon sok mérhető és láthatatlan segítséget nyújtottunk civil szervezeteknek, közösségeknek, csapatoknak. Most magunkat tiszteljük meg az ünnepléssel és a kurátorok születésnapján a szervezetünknek kérünk támogatást, azért hogy még sokáig tudjuk tenni a dolgunkat. Negyvenöt éves lettem ma és reménykedem, hogy lesz 45 barátom, aki üzenetet és támogatást küld az Alapítványunk részére, ezzel is jelezve felénk, hogy: Hajrá!

Kovács Edit

Az első 36 évemben arra készültem, hogy megérjek a feladathoz és alapító kurátora lehessek az azóta méltán ismert és a népszerű Ferencvárosi Közösségi Alapítványnak. Hosszú út vezetett idáig: először is megszülettem. Azután megtanultam beszélni és járni. No nem rögtön, de hamar. Idővel érdeklődni kezdtem a családomon kívül mások iránt is és sok olyan dolgokban próbáltam ki magam, amelyek tapasztalata jól jött az elmúlt 10 évben a kuratóriumban. Például jártam színjátszókörbe, hogy felkészüljek váratlan dialógusokra. Kosaraztam és karatéztam. Az egyik a sikerek elérésében, a másik a pofonok elviselésében segített, meg a padlóról felállásban. A hegyi túrákban a magasságot szoktam, a barlangban a mélységet. Tagja voltam egy ifjú nyomozó csapatnak, ahol mindent is megfigyeltünk a játszótéren elhaladó emberek viselkedésében. A vízben pedig valószínűleg már akkor a swimathonra készültem. Népes családban nőttem fel, szóval hazai terep volt a sokszínű és nagy létszámú kuratórium.

Velenczei Ági

2021-ben ünnepli 10. születésnapját a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány. Az alakuláskori kuratórium egyik tagjaként fontosnak tartottam, és ma mint tiszteletbeli kurátor változatlanul így gondolom, hogy ez a támogatói közösség képes legyen folytatni izgalmas és hatékony tevékenységét. Számomra fontos tanulási lehetőségeket nyújtott már eddig is ez a közösség. Barátokra, együtt gondolkodó és közösen cselekvő társakra találtam, akik között a munka alapját kezdetektől az egymásra figyelés, egymás értékeinek és ötleteinek támogatása jelenti. Izgalmas út, ahogy kiépítjük a hidat a támogatást nyújtani képes és akaró, illetve a támogatás segítségével közösségi célokat, együttműködéseket kialakító egyének és közösségek között. Nekem nagy örömet adó ajándék az, ha a január 12-ei születésnapomon indított kampányomra küldött támogatásotokkal hozzá tudok járulni az alapítvány további működéséhez.

Zagyva Katalin

Pár éve már ötvenévesnek vallom magam, mert lássuk be, sokkal jobb azt hallani, hogy milyen jól tartod magad, mint az ellenkezőjét. Az van, hogy most tényleg betöltöttem, nincs mese, így holnaptól hatvanat mondok. Ezt az idei többénemmondjukki hányadik születésnapomat szeretném a legkedvencebb alapítványommal ünnepelni, értem ezalatt azt, hogy adományt gyűjteni számukra. Tudom, hogy nagyon nagy szükségük van minden támogatásra. A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány az egyik legjobb fej, legőszintébb és leghitelesebb alapítvány számomra. Az egyik legnagyobb projektjük a Swimathon adománygyűjtő kampány és rendezvény, amit ők hoztak be Magyarországra és amit már kétszer volt szerencsém koordinálni, miután előtte adománygyűjtő követként/úszóként is részt vettem benne. Tavaly sajnos nem valósulhatott meg az esemény, ám nem csüggedve készülünk az ideire, amit június 19-re tervezünk, de ugye még nem látni, pontosan mi lesz…

Fenyvesi Péter

Sok éve már annak, hogy felkavart a szociális területen dolgozó civil barátaim elszigeteltsége és társadalmi megbecsültségük hiánya.  Azóta foglalkoztat, hogy az üzleti világban jól bevált módszereket, hogyan lehet jó ügyek szolgálatába állítani. Később a Ráday utcában dolgoztam és megszerettem Belső-Ferencvárost. Az FKA-val először, mint Élő Adásra meghívottvendég, mint támogató találkoztam, később úszó nagykövetükként álltam melléjük a Swimathon kampányban, majd mire felocsúdtam, már kurátor lettem. Amit a munkámban product managerként már tudok, azt most egy civil csapatban, jelenleg a nálunk forgó rendszerben működő kuratóriumi elnöki székből segítve tanulom. Soha nem éreztem annyira fontosnak a helyi közösségek függetlenségének erejét és szabad levegőjét, mint a mai Magyarországon.

Scsaurszki Tamás

2021-ben ünnepli 10. születésnapját a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány. Alapító- kurátorként az vezérelt, hogy egy olyan szervezetet hozzunk létre, amely élhetőbbé teszi a kerületet. Egy olyan szervezetről álmodtunk, amelyben megélhetjük a szabadságot és a közösség erejét. Nem kell politikai kurzust követnünk, nem kell megalkudnunk – elég belső erkölcsi és szakmai tájolónkat követnünk és arra figyelnünk, hogy a munka öröm- és szeretetteli legyen. 2021. január 2-án van az utolsó közös születésnapom az FKA-val, mert az idén átadom a kurátorságot. Születésnapi ajándékként azt kérem, hogy üzenj a két születésnaposnak! A „Támogatom” gomb megnyomásával küldhetsz nekünk üzenetet és támogathatod az FKA-t, hogy minél több ferencvárosinak tegye lehetővé a szabadság és a közösségben rejlő erő megélését 2021-ben. Ha 53 üzenetet kapnánk, akkor nagyon boldogok lennénk és csodálatosan indulna az évünk. Köszönjük és BÚÉK!

Oláh Roland

Szegecsek a hídhoz. Egy ideje már nem szokásom megünnepeltetni magam a születésnapomon, főleg nem a nyilvánosság előtt, és bevallom vannak gondjaim azzal is, ha másokat kell megköszöntenem. Most sem ünnepre szeretnélek hívni, hanem valami sokkal fontosabbra. Az FKA 10 éve sohasem a forrásokban való dúskálásról szólt, de pillanatnyilag nem látunk a kanyaron túlra, mert a tartalékokokat éljük fel. Azt tapasztaljuk, hogy -habár tesszük, ami tőlünk telik- mégis eszköztelenek vagyunk és a tehetetlenségnél nem is nagyon van szarabb érzés. Arra teszünk most kísérletet- többek között ezen a felületen- hogy annyi pénzt gyűjtsünk össze, amivel a 2021-es évet kihúzzuk valahogy. Jó lenne még dolgozni, jó lenne megvalósítani azokat a terveket, amik a fejünkben vannak, de ehhez most nincs elég lendületünk. Továbbra is a közösségek közti hidak építésére szeretnénk erőnket fordítani, de ahhoz, hogy az egyes elemeket össze tudjuk fűzni, szegecsekre van szükségünk. Rátok, akik tudják, értik, szeretik, amit csinálunk. Tartsuk meg közösen, amit eddig felépítettünk! Ha teheted, ajándékozz nekem, nekünk, szegecsre valót!

Bencsik Márta

Éppen egy éve csatlakoztam az alapító felkérésére kurátorként a Ferencvárosi Közösségi Alapítványhoz, amit nagyon elhivatott civilek közösségének tartok. Korábban már több adománygyűjtő FKA rendezvényen vettem részt, és a kezdetektől közreműködöm az FKA keretei között 2019-ben létrejött Rádió 9 projektben. Az FKA egyik küldetése, hogy elsősorban ferencvárosi szervezeteknek gyűjt adományt kilencedik kerületi vállalkozásokat, magánszemélyeket mozgósítva. Számomra fontos a lokalitás, de legalább ennyire hangsúlyos a kiállás a szolidaritás, az egymás megbecsülése, a különbözőségekben is a közösséget kereső ideák mint értékek mellett, ami az FKA mindennapjaiban nem csak elképzelés, hanem következetes tevékenység is.  

Gedeon Andor

Nem tartozom a legfiatalabb csapattagok közé, de a "legfiatalabb kurátorok" egyike vagyok, mivel csak ez év januárban csatlakoztam ehhez a nagyszerű csapathoz. Egy kicsit büszke is vagyok, hogy gondoltak rám és behívtak a "keretbe". Igyekszem a tudásommal és tapasztalataimmal valamit hozzátenni az FKA céljaihoz, melyekkel régóta azonosulni tudok, támogatóként több kampányban részt vettem már. Sok olyan programot támogat az FKA, melyek többnyire nem kapnak kellő figyelmet sem az állam, sem a közélet résztvevőitől, viszont nagyon fontosak mindannyiunk számára - akár a kultúra, a szociális vagy "zöld" ügyek azok, amik hirtelen eszembe jutnak.  Harminc évig vezettem a Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatóságát, s bár már vezető nem vagyok, a jövőben sem tudok és akarok kibújni a bőrömből. A hivatalos szakmai életemből kicsit hátrébb lépve, nyugdíjasként is ilyen ügyekkel kívánok foglalkozni.

Zeke Angéla

Az alapképzést követően (ahol felnőttekről, tanulásról és művelődésről tanultam) 3 hónapot tölthettem el az egyetlen nemzetközi diákokat fogadó dán népfőiskolában, ahol több, mint 100 emberrel élhettem, dolgozhattam és tanulhattam, akik a világ 33 országából érkeztek. Bár rövidke időszak volt, mégis rengeteget tanultam a különböző kultúrákról, illetve arról, hogyan lehet nagyon különböző emberekkel összehangoltan és békében létezni egymás mellett.

A mesterképzés alatt ismertem meg az FKA-t, aminek a világa teljesen beszippantott: a népfőiskola hangulatát idézte, ahol tudtam, szerepet vállaltam, a szakmai gyakorlatomat is itt töltöttem, illetve a szakdolgozatomat is a projektek egyikéről írtam. Mindezért 2018-ban megkaptam a „Év Önkéntese” díjat, idén év elején pedig örömmel fogadtam el a kurátori felkérést. Úgy érzem, itt nagyon a helyemen vagyok!

A célom 10 nap alatt összegyűjteni a kitűzött összeget az FKA javára, ha támogatnál  - egy két perces bankkártyás fizetéssel -  de nem tudod, mennyit, gondold át, hogyan ünnepelnénk a szülinapomat, ha lehetne találkozni!

 kávé és süti - 1500

koncert - 2500

színház - 3500

mindegy, hajrá, FKA! - 5000

Társadalomklinika

Közélet iskolája

Átalakuló Wekerle